tisdag 10 november 2009

Livet som djurtokig


Det är mycket på gång. Ex-jobb som ska planeras. Det kommer att skrivas om grisar!! Återkommer när jag har en exakt titel. Nu är jag inne på sista året och läser Etologi 2 vilket känns väldigt bra. Det är lite det här man har väntat på ända sedan man började. Efter denna kurs har jag bara antrozoologin (relation mellan djur och människa) kvar innan examensarbetet drar igång. Sedan startar allvaret. Arbete och boende ska hittas! Jag ska ju ha gård- inga kompromisser. Där ska det finnas Orusthöns, Värmlandsfår och Linderössvin. En hund ska jag förhoppningsvis få maken att ta emot också. :)

För ett par veckor sedan var jag i Skåne. Är man noga med vartifrån man köper sitt kött (vilket alla borde vara) och man är i närheten av Skåne så passa på att åk förbi Ängavallen. Det var helt fantastiskt, har aldrig varit på en gård där faktiskt djurets välfärd har kommit i första hand. Sedan är ju den etiska frågan om man överhuvudtaget ska äta djur en svår fråga att hantera. Men om man är köttätare så välj åtminstonne bra kött!

Förra helgen var jag på viltrehabiliteringskurs. Har fått lära mig hur man håller i rovfåglar, hur de ska bandageras och sonderas. I alla fall om de är slappa och döda :)
Tänkte dela med mig av lite information:

Hittar du en djurunge- låt den vara eller lägg tillbaka den om du redan tagit den. Mamman finns nästan alldeles säkert i närheten och påverkas inte heller av att du rört vid ungen.

Flyger en fågel in i ditt fönster- lägg den i kartong med lufthål. Ställ kartongen mörkt och tyst. Öppna lådan efter 2 timmar, ifall fågeln då flyger är den ok. Annars åk med den till en viltrehabilterare.

Jag är en första hjälpare och får endast ha vilda djur (vilket gäller er andra också) i max 48 timmar. Dessa timmar är till för att hitta en lämplig person till att ta hand om djuret. Är det statens vilt ska polisen eller Naturvårdverket kontaktas.

Inga kommentarer: